divendres, 23 de març de 2012

Audició instruments de ventEls alumnes de 6è vam anar a veure una audició de dos instruments de vent fusta:
el CLARINET i el SAXÒFON.No hem de confondre'ns, perquè en parlar d'instruments de vent fusta podem pensar que estan fets de fusta, i no és així. La majoria estan fets actualment de metall o plàstic. Es diuen instruments de vent fusta perquè antigament, quan van sorgir, eren de fusta. Quan bufem en un instrument de vent, la qual cosa fem és posar en vibració una columna d'aire dins del tub de l'instrument, produint-se llavors el so. Com més llarg i ample és el tub, més greu és el so.


Un cas especial, el saxòfon
El saxòfon va ser inventat per un luthier (constructor d'instruments) anomenat Adolfo Sax .
El seu objectiu era construir un instrument amb els trets sonors de vent fusta, però amb major potencia que aquests. El resultat va ser el saxòfon, que malgrat estar construït de metall des de la seva creació, pertany a la família de vent fusta, doncs comparteix unes qualitats sonores i mecanismes característics com la canya simple (com el clarinet). El saxo no és un instrument característic de l'orquestra, només algunes obres modernes del del segle XX ho inclouen. Però sí té molta importància en la música de bandes o en el jazz, on han destacat grans genis com Charly Parker
EL CLARINET:

El clarinet és un instrument de vent-fusta. Dins d'aquesta gran família, el clarinet pertany als instruments de canya simple, igual que el saxòfon.
Ara us toca cercar a vosaltres i contestar les següents preguntes....

1- En quin any va crear Adolf Sax el saxòfon?
2- Escriu el nom dels diferents tipus de clarinets que vam escoltar i veure a l'audició
3-Busca una imatge on apareguin diferents tipus de saxos amb el seu nom corresponent. Escriviu el nom dels diferents tipus i afegiu l'enllaç!
3- El saxòfon i el clarinet, són instruments de vent- fusta o de vent-metall? Per què?
4- Cerca un vídeo on aparegui un saxofon tocant.
5- Cerca un vídeo on aparegui un clarinet tocant.
6- Què és el que més et va agradar de l'audició?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada